Lausanne

Misschien ken je het Lausanne Convenant, een manifest uit 1974 die een grote impact heeft op de wereldzending. De Lausanne movement heeft de afgelopen 40 jaar bijgedragen aan de verspreiding van het Evangelie en het verbinden van Christenen.

In november 2021 zal in Polen een Europese ‘Gathering’ georganiseerd worden met de titel ‘Dynamic Gospel – New Europe’. Voorafgaand en tijdens de Gathering willen we in gesprek gaan over het Evangelie in Europa. Niet alleen met de aanwezigen op de Gathering maar ook met Impact Groups.

Deze Impact Groups worden geïnitieerd door de genodigden die andere personen uitnodigen om samen een Impact Group vormen. Het doel is om ons geloof te delen, samen te bidden en in gesprek te gaan over de maandelijkse content die aangereikt wordt. Een voorbeeld hiervan vind je hier.

Conversation

Naast de Gathering is er de Conversation, een Europees breed gesprek ter voorbereiding op de Gathering. Hiermee wil Lausanne mensen uitnodigen om mee te denken, relaties aan te gaan, samen te bidden en hun geloof te delen.

De Conversation wordt gevoerd in Impact Groups. Hieronder staan de deelnemers van onze Impact group en we willen graag ons ‘gesprek’ ook delen met anderen. Daarvoor zullen we via verschillende media proberen een inkijk te geven in ons ‘gesprek’.

Natuurlijk kun je ook zelf meedoen, alle informatie vind je op de site van Lausanne Europe, meer informatie…..

Gathering 20/21

Van 17 – 21 november zullen zo’n 800 genodigden elkaar ontmoeten in Polen rondom het thema ‘Dynamic Gospel – New Europe’. Het doel van deze gathering is om samen een impuls te geven aan de verkondiging van het Evangelie in Europese landen. We zien er naar uit dat de Bijbelse waarheid impact krijgt in het leven van de Europeanen.

Een aantal mensen uit de onderstaande Impact group zullen fysiek aanwezig zijn als genodigde en anderen zullen op afstand deze Gathering mee kunnen maken.

Impact group

Herman Bouma

Herman Bouma

Diaconaal opbouwwerker Amsterdam-Osdorp
Thabiso Ditsele

Thabiso Ditsele

Werkt bij Operatie Mobilisatie en is lid van leiderschap ICF-Rotterdam Noord
Maurice de Korne

Maurice de Korne

Directeur en oprichter van netwerk ‘Samen voor Goud’.
Harriëtte Smit

Harriëtte Smit

Jongerenwerker, uitgezonden door GZB naar Frankrijk.
Peter den Hoedt

Peter den Hoedt

Beleidsmedewerker PKN
Ramona van den Hoed

Ramona van den Hoed

Jeugdwerkadviseur bij Jeugdwerk.info en ondernemer Zorgadviesplan
Maarten Blom

Maarten Blom

Pastor ICF-Gouda
Rebecca Cauwels

Rebecca Cauwels

Teamcoach en Vormingscoördinator bij Evangelisch Jeugdverbond en docent Jongerenwerkersopleiding
Wout Schonewille

Wout Schonewille

Pioniercoach bij WerkindeKerk en general manager bij SILVERANT