Op reis naar Oeganda

“It started as a process, now it’s our life” dat was de reactie van iemand uit Oeganda die betrokken is bij Umoja. Tear en St. Present hebben samen het initiatief genomen om kerken in Nederland te ondersteunen bij het dragen van verantwoordelijkheid voor de omgeving. Want Umoja (samen) is een werkwoord waarmee de kerk van betekenis kan zijn voor de omgeving.

Tear werkt samen met lokale partners in oa Oeganda aan het verbeteren van de omstandigheden op een duurzame manier. Dat betekent dat lokale kerken hun visie delen met de gemeenschap om samen de problemen in die gemeenschap aan te pakken. Samenwerken aan verbetering vraagt om ‘eigenaarschap’ en daarom faciliteert Tear het proces van Church en Community Mobilisation (CCMP) met als doel dat gemeenschappen zelf in actie komen om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.

In Nederland wil St. Present een beweging op gang brengen waarin het vanzelfsprekend is om naar elkaar om te zien. Ook hier is ‘samen’ het werkwoord en daarin hebben Tear en St. Present elkaar gevonden bij de oprichting van Umoja Nederland. De ervaringen en visie uit Oeganda wil Umoja Nl beschikbaar stellen voor Nederland en daarom organiseert Tear een ‘learning en blessing trip’ waarin voorgangers (uit kerken en organisaties) gaan leren van Umoja.

Namens het bestuur van St. Present Nederland mag ik mee met deze bijzondere reis naar Oeganda.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie