SCHOONHOVEN – Het jeugdbeleid van de provincie Zuid-Holland is tweeslachtig. Dat stellen vier Zuid-Hollandse jongerenorganisaties, waaronder de afdeling Zuid-Holland van de hervormde jeugdbond HGJB.

Gisteren werd bekend dat de provincie miljoenen moet investeren in het wegwerken van de wachtlijsten in de jeugdzorg. “Het preventief jongerenwerk, zoals onder andere onze vrijwilligers dat uitvoeren, wordt echter niet langer gesubsidieerd”, zegt woordvoerder W. Schonewille van de HGJB. De problemen waarmee jongeren bij de HGJB aankloppen, worden zwaarder, aldus Schonewille. “Het inschakelen van professionele krachten is soms noodzakelijk, maar daarvoor is dus geen geld.”

Volgens Schonewille zet Zuid-Holland de subsidies stop, omdat de provincie het werk van de vier jongerenorganisaties niet beschouwt als onderdeel van de zogeheten steunfunctie. Schonewille: “Die redenering verbaast ons, omdat de provincie dat tot dusver uitdrukkelijk wel zo zag.”

Klik hier