,

Oecumene in Sibiu

In de Hermannstädter Zeitung, een duitstalige plaatselijke krant, stond een gesprek tussen twee predikanten uit Sibiu.
In het verslag van dit gesprek stond ook beschreven hoe de christelijke voorgangers in Sibiu elkaar regelmatig ontmoeten. Tijdens een ontmoeting werd er gesproken over het verleden waarbij ook de pijnlijke periodes besproken werden. Z0 vertelden zij elkaar hoe zij vervolgd, gevlucht en onderdrukt werden door het communistisch regime maar ook door andere gelovigen. Voor anderen was dit onbekend, alhoewel het soms onder hun ogen plaatsvond.
Het delen en bespreken van elkaars pijn uit het verleden, het belijden van schuld legt een basis voor echte ontmoeting. Hopelijk geeft dit perspectief op echte eenheid waarin herhaling van het verleden onmogelijk is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie