,

Rake uitspraken 2

Tijdens de opening donderdagmorgen gaven twee jong volwassenen een getuigenis. Timi Dorgu, een anglikaanse student vertelde:
Ik geloof dat Gods vergeving niet iets is dat we moeten opsluiten in onze diensten en vieringen. De vreugde van de redding door Jezus dood en opstanding moet zichtbaar zijn voor allen om ons heen.

De protestantse bisschop dr. Huber uit Duitsland:
We zullen geestelijke diepte en theologische duidelijkheid vinden wanneer we ontdekken dat ons eigen ego, hetzij groot of klein, niet het centrum is van de wereld.
De protestantse visie op God’s aanwezigheid is gebaseerd op het inzicht dat God’s licht en waarheid niet in tegenstelling is met de moderne wereld, maar het diepste fundament en grond voor deze wereld.
Geloof heeft, altijd en overal, de taak om de grenzen aan te geven van de rede voor het verstaan van de werkelijkheid.

Richard Chartres, de anglikaanse bisschop van Londen:
Foto’s van de aarde gemaakt vanuit de ruimte geven duidelijk de welvarende landen aan omdat die baden in het licht. Wat hebben mensen die in zoveel licht, welvaart leven nodig van het Licht van Christus?
Soms lijkt het of we zo gevoelloos zijn geworden voor prikkels zodat de pogingen steeds harder en wreder worden. In wat wordt gezien als kunst zijn we uitgeput geraakt in wat we willen zeggen en een karikatuur van het leven wordt weergegeven in de tragische menselijke dierentuin van Big Brother.
Als de kerken een modern Europa willen dienen, zullen we ons niet moeten terugtrekken in een ghetto van vroomheid of het opleuken van de huidige vormen. Maar de huidige samenleving ingaan: samen met onze mede-burgers vieren waar we kunnen en tegelijk kijken waar wij allen moeten groeien in het Licht van Christus.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie