,

Gearriveerd

Na wat vertraging, luchtzakken en een overstap werd ons vliegtuig in Sibiu op de grond gezet. Vanuit de lucht was al zichtbaar hoe hard hier gewerkt wordt aan de vooruitgang. Een modern kantoor van een westerse multinational staat naast een vervallen fabriek die deze hele ontwikkeling aan zich voorbij heeft zien trekken.

Grote ambities en veel bedrijvigheid typeren deze europese culturele hoofdstad van 2007. Terwijl we de impressies op ons in laten werken valt me op hoe onze bagage wordt uitgeladen. Zeker 6 mensen lopen rond bij de band waar de koffers opstaan en voor mij is niet duidelijk wat hun taken zijn, ik betwijfel zelfs de meerwaarde van elke rondlopers. Maar eigenlijk is het erg mooi en een harde les voor een westerling. Met een kritische blik wordt deze bezigheid beoordeelt op effectiviteit en snelheid. En ik voel het ‘jachtige’ weer in mij opkomen. Maar terugdenkend aan het overgeorganiseerde Schiphol met de lange rijen en veelheid aan regels bevalt me de stijl van Sibiu wel.

Ontspannen heb ik de tijd gevonden om kennis te maken met mijn omgeving en ben ik onder de indruk van de bereidheid om het ‘de gasten’ naar de zin te maken.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie